Vakantie september 2016

Na jaren niet in Pébru geweest te zijn, voelde het weer als een beetje thuis komen. Ik geloof dat dit de zevende of achtste keer
was dat ik Pébru aandeed. Eerst bij de moeder van Patrick en al weer verschillende keren bij de huidige eigenaren.
Heerlijk vond ik het, voor de case in een geriefelijke stoel onder de boom of in de zon uitrusten, je kon me uittekenen.
Na een paar dagen werd het frisser en keerde gelukkig ook de energie terug om iets te ondernemen.
Plenty mogelijkheden zijn er in de buurt, veel info aanwezig, maar waar ik deze vakantie het meest van genoten heb zijn
de wandelingen vanuit de camping, zitten bij het meertje, lezen voor of in de case, de sierkippen die rondscharrelen en komen kijken
of er wat te halen valt en niet op de laatste plaats de gezellige babbels met Patrick en Babs.

Als herboren vertrok ik 10 dagen later weer huiswaarts........een prima plek om bij te komen als je helemaal doorheen zit!

Liefs en ik kom zeker nog eens langs.
Maria

Vakantie augustus 2016

Afgelopen zomer hebben wij 2,5 week gekampeerd in Pébru. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad op deze gastvrije familiecamping.
Voor ons zoontje van 2 jaar was er genoeg te doen: onder de grote boom was heel veel speelgoed, bij de kippen en de geiten kijken, enzovoorts.
Het is ideaal dat er overal aan vermaak is gedacht: tijdens de afwas kon hij met de dieren spelen en onder de douche gaan werd een feestje voor hem. De grote badkamers waren sowieso ideaal!
Ook hebben we ontzettend genoten van de dagen dat we niet of nauwelijks hoefden te koken. De blanquette de Veaux van Babs is echt verrukkelijk en het eten van Renee Fumé is ook een traktatie.
In de omgeving is genoeg te doen en het is überhaupt een hele mooie regio. Op de camping vind je talloze foldertjes en kaartjes van dingen die je kunt bezoeken. En als je een vraag hebt, dan heeft Babs altijd wel een goed advies.
Kortom, wij hebben een heerlijke vakantie gehad bij Pébru!

Groetjes,
Marieke

Vakantie augustus 2016

Op zoek naar een combinatie van voorzieningen ontdekten we in de zomer van 2016 Pébru.
Met ons gehele gezin (met kinderen en kleinkinderen) vonden we onderdak in de royale stenen gîte van de buren, in de ingepakte en vrolijke stacaravan en was er ruimte voor een royale tent.
Elke ochtend het verse brood, de goede aandacht van Babs, de vele mogelijkheden in de directe omgeving (heerlijk zwembad dichtbij), wijn op grijpafstand: we hebben een onvergetelijke periode ontvangen in dit deel van Frankrijk.

Marja en Nico de Waal

Vakantie augustus 2016

Pébru is een bijzondere plek.
Klein, overzichtelijk, groen en weids. Zeker met jongere kinderen is de camping zeer aan te bevelen.
Er is veel speelruimte en speelgoed, dieren lopen vrij rond, er is een leuke leeshoek binnen. De badkamers zijn erg luxe. De kampeerplekken zijn erg ruim, wat een groot gevoel van vrijheid geeft.
Klein nadeel is dat de meeste voorzieningen wat verder weg zijn. Voor supermarkt en zwembad ben je al snel 30 min onderweg met de auto.

Hartelijke groet, Hester


Vakantie juli 2016

Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst 2 weken in Pébru geweest. Wat een mooie plek! Babs en Patrick hebben in Pebru met veel aandacht en liefde een heel sfeervolle, intieme camping gecreëerd. Na de reis vanuit Nederland werden we heel warm welkom geheten door Babs en konden we meteen genieten van een frisse duik in het idyllische meertje dat via de camping bereikbaar is. In de dagen daarna hebben we daar nog vaak verkoeling gezocht en dankbaar gebruik gemaakt van het roeibootje. Een heel fijne plek voor onze 3 jongens om te spelen! Verder is er in de omgeving van alles te doen en Babs had voor iedere dag een leuke tip voor een activiteit in de buurt; stuwmeren, kastelen, leuke marktjes, ijsjes eten aan de Dordogne. De manier waarop de camping is opgezet, met de geitjes, de pluktuin, de buitenkeuken, de verse eitjes en vers brood en de mooie verlichting ’s avonds maakten dat we binnen no time super ontspannen waren en na 2 weken enorm uitgerust weer naar huis gingen. We komen graag weer terug!

André en Jiska


Vakantie juli 2016

Wat een prachtcamping is P&B toch!
Fantastische plekken in de natuur met zeer weids uitzicht.
De kippetjes dartelen om je tent.
De sla haal je uit Babs haar tuintje.
Je eitje ligt vers klaar in het mandje.
Je broodje wordt op bestelling verzorgd.
Een wijn uit de rekken, mocht je deze zijn vergeten.
Een heerlijk jammetje selfmade by Babs, haar schattige dochters en ik meen ook Oma.
Je proeft de liefde.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het meertje op steenworp afstand is ook zo heerlijk. Je waant je gewoon bij P&B in een klein paradijsje. Met name als ‘s avonds de lampjes op zonne-energie gaan schijnen.

En o ja, de huisjes.. o, die zijn ook zo schattig! Allen zijn even leuk; ieder weer op zijn eigen manier.

Ik zeg, een dikke 10!

Kom er graag terug met mijn mannetje.

Groetjes, Annemieke


Vakantie juli 2016

"Afgelopen zomer hebben we drie heerlijke weken op camping Pébru gehad.
Het is fijne en bijzondere plek met ruime kampeerplekken, een handige buitenkeuken, een moestuin en 's avonds is het sprookjesachtig verlicht door lampionnen die hier en daar oplichten.
Onze meisjes van 3 en 4 jaar hebben zich prima vermaakt met rondstruinen op de camping, knuffelen met de dieren en vooral eindeloos spelen met de andere kinderen.
Elke ochtend na het ontbijt gingen ze 'op avontuur' en als het aan hen lag dan zagen we ze pas weer als ze zin hadden in het lekkere brood van de camping.
Ondertussen genoten wij van boeken lezen in de hangmat. Het bosmeertje van de camping is idyllisch, fijn om te spelen en heerlijk om af te koelen op een warme dag.
Zoals het hoort bij een bosmeertje kom je er niet schoon uit (dat lijkt wat minder sprookjesachtig, maar...) dat neem je graag voor lief. Gelukkig zijn er dan douches waar je met gemak met z'n vieren in past.
Het eten aan lange tafels met René Fumé is elke keer een feestje en Babs is de liefste campingbaas van de wereld. Kortom dit is echt een superplek, wij gaan er graag weer naar toe deze zomer.

Hinke"

Vakantie juli 2016

2 weken genoten van de Case met onze dochter van ruim 1 jaar. De Case is prachtig ingericht met oog voor detail (kaarsjes, alles in het blauw). Het baby bedje, dat klaar stond toen wij aankwamen, paste prima. We hebben genoten van de prachtige natuur, de leuke stadjes in de omgeving en het meertje beneden. Babs en Patrick hebben verschillende wandelroutes liggen waar wij veel gebruik van gemaakt hebben. Elke avond bestelden we vers brood, wat in de ochtend klaarlag. Heerlijk!

De luxe van de case in combinatie met het kampeergevoel omdat je altijd buiten bent, was precies wat wij die vakantie nodig hadden. We komen graag weer terug!

Groet, Anna en Samme

Vakantie juli 2016


Afgelopen zomer had mijn vrouw voor ons gezin een camping gefikst. Ik blader het liefst door dikke campingboeken op zoek naar een nieuw avontuur, maar mijn vrouw had iets leuks via-via op Facebook gevonden.
Een kleine camping met ruime plaatsen. Mijn zoon van nog geen één en mijn dochter van drie zouden daar vast genoeg te ontdekken hebben. En dus reden we de nacht door om iets voorbij Argentat een kronkelweggetje in te slaan.
De croissantjes lagen al voor ons klaar en al snel werd duidelijk dat deze camping met veel toewijding en liefde gerund wordt.
Voor ons was het heerlijk dat we een beetje achteraf stonden. Pieter kon fijn kruipen op het gras zonder meteen bij iemand anders in de voortent te zitten. Zijn flesjes en potjes konden we makkelijk opwarmen in de magnetron.
Je mocht zelfs gebruik maken van de koelkast. Best luxe als je gewend bent om basic vakantie te vieren!
Op de camping is ook een klein meertje, maar ondanks één dappere poging hebben we dat water maar links laten liggen. Binnen een half uur ben je of in een fraai gemeente zwembad of bij een groot recreatiemeer.
Pieter en Karlijn hebben daar genoten!
Op de camping komt twee keer per week een foodtruck het terrein op rijden. Een absolute aanrader. Daarnaast zijn er allerlei lokale producten te koop.

We waren eigenlijk van plan om onze tent na een week op te breken om een stukje verder te rijden. We hebben al snel besloten dat we ook best de hele periode hier konden blijven. Je komt er heerlijk tot rust!

Maarten Schelling

Vakantie juli 2016

Pébru is een prachtig, intiem stukje paradijs waar met veel liefde een aandacht voor esthetiek en detail een sfeervolle minicamping is neergezet.
De zelfgemaakte sfeervolle huisjes om in te logeren, geven het een nog leukere uitstraling. Er is zelfs een buitenkeuken waar je gebruik van kunt maken.
Er is heerlijk brood in de ochtend, en 2x per week kun je aan de lange tafels met iedereen gezellig genieten van Rene Fumé met verse friet.
Babs maakt graag een praatje met je en heeft veel tips. Ze heeft echt een uitgebreide collectie aan informatiefolders van activiteiten uit de omgeving en zelfs geprinte wandelkaarten die je kunt lenen.
Over alles is nagedacht, dat heb ik nog nergens anders gezien! De badkamers zijn ook superfijn, de luxe van thuis maar dan op een camping!

Kortom! Echt een aanrader als je van kleinschaligheid en sfeer houdt!

Veel succes voor volgend jaar weer!

Vriendelijke groeten,
Tamara de Ridder

Vakantie juli 2016

We zijn een week op de camping van Babs & Patrick geweest. Beter gezegd, we verbleven een week in de Gite van Pébru.
Bij aankomst waren de bedden opgemaakt, de handdoeken lagen klaar en de tuinstoelen lonkten al naar ons.
Wat een gastvrije ontvangst,we voelden ons meteen welkom.
Onze kinderen (5-7-9) hebben zich uitstekend vermaakt met alles wat er te vinden en te doen is rondom het terrein; de speelboom, het prachtige bosmeer met bootje, de geiten en de dochters van Babs & Patrick.
Over activiteiten in de buurt kun je alles vragen aan Babs, ze weet precies wat leuk is voor welke leeftijden en interesses.
In heerlijke rust hebben genoten op deze mooie camping, die ik met plezier aanbeveel voor alle leeftijden.

Succes en groetjes
Désirée

Vakantie juli 2016

De laatste 300 van de 1000 kilometer rijden brengen je ook 300 jaar terug in de tijd.
Daar waar de juiste balans tussen natuur en mens de tijd heeft doen stil staan zo simpel, volmaakt primitief en natuurlijk mooi!
Ja daar is het.... tussen een prachtig glooiend groen landschap het bordje Pébru...het weggetje loopt na een 5 tal oude huizen over naar een bospad de natuur in...wat blijkt het kampeerbos.
Wat me direct opviel was het mooie plaatje van de grote oude wijze kastanjeboom waar een kind aan het schommelen was.
Ja meteen een goed gevoel hier en een mooie start voor een retraite, de rust adem je hier gewoon in.

Een hartelijk ontvangst, behulpzaam en alles kan en is aanwezig, leuk aangekleed in stijl van het geheel.
Zet de tent op aan een prachtige plaats beneden aan het meertje, dit in gezelschap van een heleboel vogelgeluiden en kabbelend water. Wat me in het bijzonder opviel was het geluid van de zoemende bossen van bijen en andere vliegende insecten, waarvan er niet 1 mij heeft lastig gevallen. Elk pad wat ik bewandelde was een ontdekking er waren voldoende leuke dingen te doen in de buurt. Zelf heb ik vooral genoten rondom de camping en het meer en uiteindelijk nog meer van mezelf.
De nachten zijn lekker koel en overdag is het zelfs ooit zwoel, heerlijk om even af te koelen in het kraakheldere meer.

Boven op de camping voelde ik meteen de eenheid met de andere gasten er werd samen gekookt en de kinderen zochten elkaar op en spelen vrij en blij.
Sommige volwassen liepen vol inspiratie met hun camera rond in de ideale omgeving om de zojuist geleerde stof van Patrick vast te leggen in miljoenen gekleurde pixels.
Verder een moestuin waar ik een prei heb geoogst met een prachtige bloem erin, elke morgen vers brood, heerlijke douche, lekker drinkwater en heerlijke scharreleieren.

Heb enorm genoten hier in "Pébru" dit is wat ik zocht buiten mezelf en mede hierdoor heb ik mijn natuurlijke zijn weer meer in mezelf terug gevonden....

Dankbaar hiervoor....Groet John

Vakantie mei 2015

Het was voor mij na 15 jaar Pébru een afscheid, ik was bij jullie met het gezin van Lilian, zij is jaren met mij mee geweest en later is zij met haar zoon en nog later met manlief en zoon mee geweest.
Jullie hebben het huis van Els en Jitse mooi opgeknapt en er een eigen home van gemaakt
Je cursus ruimte is met de opbouw, praktisch en leuk ingericht
We hebben weer genoten van de gîte met de houtkachel, die bijna elke avond stond te gloeien,
Ja, het weer zat niet helemaal mee, maar de omgeving was weer mooi.
Het meertje, de tuin, de barrages, Aurillac, kade van Argentat, heerlijke crêpes gegeten en de mooie brug weer gezien
Gevist in het meertje, buiten gezeten, gespeeld, in de hangmat gelegen enz.
De kleinkinderen hebben zich prima vermaakt, vrijdag gegeten op de camping bij Rene Fumée, was heerlijk een aanrader
Jullie hebben een fijne en gezellige camping en het is de moeite waard om er te logeren, kamperen
Elke dag vers brood, bedankt Babs
De wifi-grot is mooi geworden en door het weer heeft mijn kleinkind er zich prima vermaakt met het lezen van de Donalds Ducks en wij maakten ’s avonds gebruik van de wifi voor onze toestellen
De week vloog om en ik heb met mijn kinderen en kleinkinderen Pébru vaarwel kunnen zeggen
Ik heb er mooie en fijne jaren mogen beleven
Bedankt Els en Jitse en nu Patrick en Babs, het gaat jullie goed en veel geluk toegewenst met de kids in Pébru

Groeten van Pia, Lilian, Remi, Damian en Bradley